Monday, December 11, 2017

sling crochet water carrier

Alhamdulillah dapat siapkan versi sling..galas je kat bahu kan..😉😉 

tutorial banyak dekat google..next siapkan untuk anak2 pula..

Tuesday, December 5, 2017

crochet

my current obsession 👇👇



of course tak perfect masih dalam proses belajar..so kita cuba lagi..masa mula2 buat untuk botol 1l..3 hari baru siap..now dah improved sikit..1hari jer 😊😊

Sunday, April 30, 2017

newborn baby girl set

I managed to download some free pattern for bootie..mitten..hat and tunic shirt. so i just tried to sew this pattern since i have this beautiful fabric.

sweet right? 

diy nursing blouse

First time cuba buat nursing blouse jenis selak. kadang2 igt jahit ni nak jimat..tapi end up harga lebih kurang beli kat kedai jer sebab kita beli kain sikit2 so harganya mahal la compared dgn kedai yang beli kain borong. tapi sebab minat so ku belasah je.



Tuesday, January 17, 2017

man boxer

custom made boxer for my husband..haha selalu sangat komplen susah nak dapat saiz..nah..boxer man of steel lagi...banyak beli kain2 superhero untuk anak2 so try la buat boxer dia guna cotton lycra..kain ni memang best pakai..lembut..sesuai buat boxer...

nak buat tutorial asyik lupa je nak snap gambar step by step..huhu

Saturday, January 7, 2017

DIY baby hat mitten and booties

Dah agak lama cuti menjahit sibuk jaga anak kena hfmd dan chicken pox. bersambung sambung sakitnya. pening kepala mak ayahnya. weekend ini pun masih kuarantin sebab parut2 pada 2 beradik ni masih ada. minggu depan masib lagi tak pergi nursery. maknya pula tak dapat cuti tanpa rekod jaga anak sakit..huhu

bosan2 kat rumah godek pinterest untuk pattern topi mitten n booties. dapat la download free pattern. link tak ingat.
saya guna kain rib knit yg seller bagi sbg free gift..jom tengok hasil yang tak seberapa ni



inilah budak hfmd dan chicken pox. baju tidur pun mama jahit guna baby knit terry dan stripe. kain star ini sangat best. ada lagi satu kain knit terry car. belum decide nak buat apa.

ok happy sewing everyone