Thursday, February 18, 2016

jubat A cut XXL

Semalam berjaya siapkan jubah A cut untuk adik. Kain lycra dia beli di Bandung.

Wednesday, February 17, 2016

teman baru

Dah berzaman tak update blog ni. Blog yang banyak cerita semasa kami di negara matahari terbit. Banyak kenangan terindah semasa di sana. Tiba tiba teringat zaman2 struggle belajar kat sana. Rindunya udara japan.

Berbalik pada tajuk asal. Teman baru yg dimaksudkan adalah mesin jahit tepi brothers. Sejak ekonomi kurang memberangsangkan ini. Semuanya nak DIY. Hihihi...dari langsir rumah sampai la ke baju. Bulan 8 tahun 2014 kami pindah ke rumah sendiri. Satu rumah tu langsir jahit sendiri dan deko rumah pun ala2 budget.

Sejak cuti bersalin baru2 ni timbul minat untuk jahit baju. Dah alang2 ada mesin jahitkan. Tapi masalahnya nak kena hantar kedai untuk jahit tepi. Lecehla kan. So google la cari mesin yang sesuai untuk amatur seperti saya. Dari hasil google, brother 3034d yang paling sesuai. Yang bestnya mesin jahit ini boleh jahit tepi cantum macam tshirt yu cumanya tak boleh buat coversticth..ada angan2 nak beli brother tuk coverstitch. Kena menabung dulu la gamaknya.
Ini lah teman baru saya..


Maka inilah hasilnya...