Tuesday, February 22, 2011

sakit gigi

dah 2 hari sakit gigi...
nak buat app..adaka suruh pergi jumaat mggu depan...huhuhu...
nasib baik smlm jumpa klinik nih...dia buatkan app. ptg td pukul 3...
kat sini x bleh terjah jer kalau nak ke klinik ggi....kejam betul....
ini pun masih sakit...uwaaa....
makan pain killer pun x der kesan...

Friday, February 18, 2011

my princess


sekarang nih tgh dok tgk citer nih...MY PRINCESS...
i suka tgk kim tae hee dlm citer nih...
bila lah org2 nih nak upload episode 13 nih...:(..

Saturday, February 12, 2011

Al-Fatihah...

hari khamis lepas(10/2/2011), tok mek (mak kpd abah) telah pergi buat selamanya pada usia 85 tahun. Arwah, dimasukkan ke hospital sebab darah banyak keluar. sedihnya bila doctor diagnos, arwah sebenarnya barah usus tahap kritikal. darah keluar tanpa henti, dan untuk menggantikan darah yg hilang, darah dimasukkan ikut tengkuk arwah, alasan nurse, tak jumpa cari urat dkt bhg tgn. Abah, mmg x sanggup nak tgk tok yang mmg sgt2 menderita masa tu. Abah ckp sebak tgk keadaan tok, tambahan pulak kekadang arwah menangis kesakitan.

awalnya, doctor x bagi operate sbb faktor usia. tapi, akhirnya doctor yang mengusulkan blk, sebab dah x ada cara lain. doctor dah cuba 2-3 kali untuk hentikan pendarahan tp x berjaya. sebelum teruskan pembedahan, dctor dah bgtau komplikasi slps pembedahan dan juga peluangnya cuma 50-50. Sebagai anak, semestinya kita akan cuba juga walaupun peluangnya agak tipis drp melihat arwah terseksa setiap hari. Dah ketentuan Ilahi, arwah pergi pada 10/2/2011 jam 7:50 pagi selepas 9 jam menjalani pembedahan.

Sedihnya, tak dapat nak menatap muka arwah buat kali terakhir, dan yang paling sedih, ini merupakan kehilangan kedua semasa berada di sini. Tahun lepas (6/7/2010) kehilangan tok bunga (sebelah mak). Arwah pergi akibat serangan jantung.

Al-Fatihah, semoga roh mereka dicucuri rahmat dan di tempatkan dikalangan org2 yang beriman...AMIN...

..japanese cotton..

Otsukaya merupakan kedai kain di bandar Nagoya. Semalam, kami ke sana untuk melihat-lihat kain. Mana tahu kalau ada yang berkenan dihati boleh beli untuk buat baju raya. Perjalanan yang agak panjang, sebabnya kami tidak menggunakkan highway, sebabnya minggu lepas dah tukar tayar salji ke tayar biasa.  Semalam, salji sepanjang jalan, so bahaya kalau ikut highway menggunakan tayar biasa.

Sampai d kedai, agak terkejut dgn kereta  yang beratur di tepi jalan untuk menunggu parking ke kedai kain. Banyak pilihan kain dan corak dikedai, tapi malangnya kami tak dapat nak menilik kain lama-lama. Maklumlah, 2 org hero nih suka buat havoc. berguling2, berlari dlm kedai..huhuhu...
Sempat sambar 5 helai jer. Boleh tahan mahal jugak...5 helai 8000 yen..lain kali kena pergi masa sale....kalau sale may be boleh dapat 60-800 yen utk 4 meter kain...





Friday, February 4, 2011

HAIKAL @ AKEBONO YOUCHIEN


Hari ini merupakan hari ke-4 haikal ke sekolah selepas bercuti panjang. Haikal dah kurang mahir berbahasa jepun, banyak perkataan yang haikal sudah lupa. Perkataan yang mudah pun haikal sudah lupa. Haikal tetap bersemangat untuk ke sekolah, walaupun ada masalah untuk berkomunikasi. InsyaAllah 1,2 nanti haikal akan mahir bertutur nihongo.

Tuesday, February 1, 2011

ANPANMAN DAISUKI...Cappucino cake


Hari ini merupakan hari pertama haikal ke sekolah setelah bercuti panjang, lebih kurang 4 bulan. Haikal sgt teruja untuk ke sekolah buat. Tambahan pula, bekas bento dan kelengkapan lain semua dibeli yang baru. 


Ini hasil yang dibuat semlm. tengah2 buat baru teringat baking powder dah abis. So berlari ke supa  utk beli baking powder. Nasib baiklah supa kt blkg rumah je.:P...ini testing jer.. yg real punya nk buat sempena birthday abah haikal n hakim nanti...
Hari ini cuti sendiri sbb x larat nk ke lab...hari ahad dah mula sakit tekak..semalam pergi ambil ubat, tapi hari ini masih kurang sihat, So td pergi lab ambil pendrive sbb nak kena siapkan jurnal yang baru siap proofread.