Friday, July 22, 2016

placket pada leher

hari ni try buat placket. untuk first timer macam saya ni memang agak susah nak paham mulanya..dah buat baru boleh paham..berguru pun dengan mr google.. macam tu la...banyak lagi perlu improvement...siap juga sepasang baju baby hafiy..asyik baby hafiy jer dapat baju...hihi


ok..jom siap2 nak pergi open house..johor kan raya sebulan...
ok happy sewing...

Thursday, July 21, 2016

pajamas robot

hari ini abang haikal pergi camping..dekat jer tapi rumah terasa sunyi...selalu riuh rendah rumah..weekend lepas sempat jahitkan 2 pasang baju tidur dan sehelai seluar pendek untuk abang haikal...


sepasang lagi tak sempat nak snap gambar...hopefully abang haikal ok kat temoar camping...huhuhu...rindu betul kat haikal  ...

Wednesday, July 20, 2016

spiderman in the house

mood menjahit dah makin kurang sejak baby hafiy dah pandai merangkak. lagi satu dia memang tak boleh duduk kalau tak nampak mama dia..huhu..manja sangat si kecik ni..kalau nak jahit pun..jahit kejap kejap jer..so 3 4 hari baru siap sepasang...sebelum ni 2 pasang sejam..dari potong kain..

latest edition untuk baby hafiy...hihi..sian baby hafiy tak banyak beli baju..semua made by mama...
ok happy sewing..

Monday, July 18, 2016

Gadget baru

Dah lama cheq mengidam nak beli electronic pressure cooker. nak beli noxxa belum mampu lagi sekarang..so cari alternative yang lebih murah dan function yang sama...cari punya cari jumpa la philips pressure cooker (ppc) 2 tahun lepas..tudiaaaa dah lana jumpa...tahun ni baru beli..tu pun secara tak sengaja jumpa kat lazada rm299 shj including shipping.

beli bulan puasa..tapi x sempat nak studi macam mana nak guna..ssibuk siapkan tempahan kek lapis...so lepas raya baru guna...baru beberapa kali guna...so far ok la...setakat ni dah masak ayam paprik..bihun goreng..nasi goreng...dan bubur lambuk...

ini la nasi goreng cina untuk bekal anak anak ke sekolah..sangat senang..tumis bahan2 guna mode bake..masukkan udang ..rencah ..dan sayur...kemudian masukkan beras dan air secukupnya...tekan rice..biarkan..lps 14 minit nasi goreng ready...