Saturday, October 30, 2010

..TAKOYAKI..

Dah lama rasanya tak buat takoyaki kat rumah..asyik membeli jer..ntah kenapa sejak akhir2 nih tekak ni rasa nak mkn makanan jepun jer....takoyaki nih feberet haikan n hakim,...selalunya dia org mkn tepungnye jer...mama kena mkn tako nyer....

 Sotong yang telah dipotong berserta daun bawang



inilah rupa sotong yang belum dipotong

 tepung untuk buat takoyaki


 in progress ( abaikan yg comot2 atas acuan)


dah siap..buruk rupa takoyaki nie..huhuhu

tgklah rupa takoyaki yg buruk tu...apa pun habis cik abg makan....



Tuesday, October 26, 2010

sedihnya berjauhan dgn anak....

dah lama x menjenguk ke blog sendiri, nak kata bz sgt tu x ler cumanya malas terlampau. sedihnya sekarang nih sbb terpaksa berpisah dgn anak2..bulan satu nih baru diaorg dtg blk ke jepun nih...huwaaaaa....
nak blk ambik dlm masa terdekat nh byk sgt kekangannya...yang pertama of course lah budget x dak..hari tu blk msia dua kali..kali pertama sbb balk raya..kali kedua sbb nak berubat anak2....kesian tgk si haikal asyik demam jer..demamnya melarat pulak tuh sampai 2 mggu...kalau demam saja ok jugak nih selalu sakit2 perut lah..bila pergi check dkt sini doc kata x der apa2 masalah...yg jadi masalahnya asyik berulang jer sakit perut...masa blk raya dah pernah tanya paed kt pmc (DR GUNA) dia ckp may be ada problem..so kalau nak further check up dia suruh admit..tp masa tuh kitaorg dah nak blk nihon, itu yg x hantar...bila blk nihon ni tgk haikal masih x berubah itu yg terus beli tiket blk msia blk...dan Alhamdulillah skrg nih haikal dah sihat..berat pun dah bertambah...haikal dah 17kg...hakim 15.5kg
yang keduanya sbb byk sgt kerja nak disiapkan....dateline bulan march 2011 nih..sempatkah nak siap.....

tak sabar tunggu January 2011...haikal n hakim akan blk ke jepun....