Sunday, June 27, 2010

dugaan

hari nih dah hari ke-3 abah haikal ngan hakim tak sihat. Actually x pasti sakit apa sbb ptg jumaat dia ckp sakit dada..igtkan main2 sbb mukanya mcm main2 jer..rupanya betul..ajak ke klinik dia x nak...katanya nak pegi esoknya hari sabtu...
ok lah mlm tu cuma panas bdn jer x der muntah2...tp esoknya dah muntah2 so siaplah kitaorg 4 beranak ke klinik...hampanya sbb klinik tu tutup pulak selalunya pagi sabtu dia bukak..ntah apa sbbnya pun x tau...maklumlah x paham apa yg ditulis kat depan pintu klinik...
terpaksa lah tunggu mlm utk ke klinik emergency...
yg pastinya dah x terbilang berapa kali dah muntah....
pukul 3 pg pegi klinik..budak 2 org nih dah tido so terpaksalah angkat sorang2 yg tgh tido tu...dugaan betul dgn hujannya semlm...dah angkat adik hakim letak kt car seat dia...tinggalkan dia dlm keta amik abg haikal yg tgh tdo pulak...angkat dia letak kat belakang..terlupa pulak nak amikkan kasut abg haikal....x per lah igtkan x nak turun nak tunggu dlm keter jer...
dah sampai sana..org x ramai so oklah...kena drip air jadinya lama sikit lah nak menunggu tu dkt 2 jam nurse ckp...asalnya nak duduk dlm keter tp adik hakim asyik tunjuk2 jer jadi rasa takut pun ada lah..terpaksalah dukung haikal sblh kiri hakim sebelah kanan sbb haikal x der kasut...huhuhu sedihnya biler terkenangkan pagi td...dukung 2-2 anak dlm keadaan hujan..redah jer hujan...dah masuk dlm klinik tuh haikal dah ngantuk so dia ajak balk umah..tgk air drip tu pun ada lagi 300 ml so kitaorg balik umah dulu...
dkt pukul 6 tuh baru abah diaorg call suruh amik...pukul 4:15 masa balk rumah dah cerah sbb subuh kat sini skang nih 3 pg...pukul 6 pg dah mcm pukul 8 pg kalau kt msia
blk rumah terus tido x ingat dunia...masing2 pukul 11 pg baru bgn....
semoga abah haikal ngan hakim cepat sembuh....mama haikal n hakim x parat nak layan kerenah budak 2 org nih sorang2....rumah tu x payah ckplah dah mcm tongkang pecah jadinya...