Saturday, December 4, 2010

kek gulung

sebelum dibakar


inilah hasilnya...guna talam kecik je sbb ovennya kecik...nak beli oven besar mahal...rasanya boleh tahan lah...tak segebu yang mak buat...

resepi :
dari: ibu_an, myresepi

6 biji telur
100 gm gula
1 sudu teh baking powder
1 sudu besar ovalete
1 sudu besar susu tepung
75 gm tepung gandum
100 gm butter (cairkan)

1. Satukan semua bahan kecuali butter cair.
2. Pukul bhana2 tadi selama 10 minit.
3. Kemudian masukkan butter cair.
4. sapukan butter keliling acuan.
5. Bakar pada suhu 170 selama 20-25 minit.
6. Bla kek dah masak, biarkan kek sejuk dahulu.
7. Kemudian sapukan jem dan blehlah menggulung kek.

ilah, selamat mencuba..
nanti letaklah hasil dia kak sal nk tengok...

8 comments:

  1. wow! pandainyer...... ni yg teringin nak dptkan oven ni.nak belajar buat kek :)

    ReplyDelete
  2. kak sal bg la resepi n cara2 how to make..=)

    ReplyDelete
  3. ilah nak buat ke..nanti kak sal letak resepi dia...

    ReplyDelete
  4. rajin betul kak sal buat kuih ...macam senang je.. buat.. hehee

    ReplyDelete
  5. kaksal..nk try beljar buat..hihii..tp xtahu la jdi kek ke x..hihi

    ReplyDelete
  6. ilah, kak sal dah letak resepi..
    try lah buat...

    ReplyDelete